Γενικό Λύκειο Θήρας
Καλώς όρισες πολίτη του διαδικτύου... :-)

Αρχική σελίδα
Ενημέρωση
Το Σχολείο μας
Εκπαιδευτικό Προσωπικό
Καθηγητές σε δράση
Υποδομές
Δραστηριότητες
Σχολικές Γιορτές
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Μαθήματα
Πληροφορική
ΑΕΠΠ
Εφαρμογές Η/Υ Α΄ Λυκείου
Εισαγωγή Η/Υ (Β Λυκείου)
Μαθηματικά
Φυσική
Ερευνητικές Εργασίες
Μαθητές
Αριστούχοι
Διακρίσεις
Α ΛYKEIOY
Β ΛΥΚΕΙΟΥ
Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
Ελεύθερο Βήμα
Μαθητές σε δράση 2014 - 2015
Τα Νέα μας
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
Επικοινωνία
Τύπος
Μαθητές σε δράση
 
Μήνυμα του Διευθυντή μας, κυρίου Καραμολέγκου Μανώλη.

"Η γνώση είναι μία συνεχής και επίπονη διαδικασία που χάνεται στον λαβύρινθο της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δεν έχει φύλο, χρώμα και θρησκεία.

Απευθύνεται σε όλους για να γίνουμε καλύτεροι , να αποκτήσουμε αξίες και ιδανικά. Να αγαπήσουμε τους άλλους. να δεχτούμε την ιδιαιτερότητα τους. Να μάθουμε να συνεργαζόμαστε.

Σκοπός μας να γίνει κτήμα των πολλών και όχι επιλογή των λίγων

Δεν ανεβαίνουμε κλίμακα αξιολόγησης αν μορφωθούμε ανεβαίνουμε πάνω απ όλα σαν άνθρωποι."

Προς το παρόν τα τελευταία Νέα μας βρίσκοναι στην πρώτη σελίδα. 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10/01/15 Ασκήσεις Α.Ε.Π.Π.

Στον αντίστοιχο σύνδεσμο έχουν αναρτηθεί ασκήσεις στους μονοδιάστατους πίνακες. Παράδοση: Δευτέρα 12-01-2015.

08/01/15 Επιστροφή στην τάξη!!

Κανονικά, χωρίς προβλήματα και με τη θέρμανση στο μέγιστο σε όλες τις τάξεις, ξεκίνησαν τα μαθήματα στο σχολείο μας καθώς η κακοκαιρία δεν έπληξε ιδιαίτερα το νησί μας. 

06/01/15 Τελευταίες Πινελιές

http://lyk-thiras.kyk.sch.gr/school/

04/01/15 Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης Η/Υ

Κατόπιν επικοινωνίας μαθητών με τον Καθηγητή Πληροφορικής του Λυκείου, σας υπενθυμίζουμε ότι η ύλη για το διαγώνισμα είναι από σελ. 31-38. 

01/01/15 Καλή χρονιά

Η Διοίκηση και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Θήρας σας εύχονται Χρόνια Πολλά και μια Χαρούμενη και Δημημιουργική Νέα Χρονιά.

15/12/14 Νέα Διάκριση για το Σχολείο μας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκε το βραβείο στο Γενικό Λύκειο Θήρας, το μοναδικό μάλιστα  αυτού του είδους που απονεμήθηκε σε Σχολικη Μονάδα όλων των Κυκλάδων. Το βραβείο αφορά αριστούχο μαθητή του σχολείου μας που αποφοίτησε με τον Ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στο νομό Κυκλάδων για τη σχολική χρονιά 2013 - 2014.

18/12/14 Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινούν τα μαθήματα μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και του νέου έτους

Το υπουργείο Παιδείας ,ύστερα από ερωτήματα που δέχθηκε, εξέδωσε έγγραφο, με το οποίο γίνεται γνωστό ότι τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας, δε λειτουργούν έως και 7 Ιανουαρίου. 

09/12/14 Με υπέροχες αναμνήσεις και εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητές από την εκδρομή στο εξωτερικό.

Χωρίς κανένα πρόβλημα και με απόλυτη ασφάλεια πραγματοποιήθηκε η εκδρομή του σχολείου μας στην Πράγα. Οι μαθητές επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά και συνέπεια καθόλη τη διάρκεια της διαμονής τους στο εξωτερικό, ενώ ήδη ετοιμάζεται άλμπουμ με τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν.

25/11/14 Τράπεζα θεμάτων: Τα θέματα (επικαιροποιημένα) με τις λύσεις τους στο μάθημα: Εισαγωγή στις αρχές της επιστήμης των Η/Υ της Β Λυκείου.

Για να τα κατεβάσετε, κάντε κλικ εδώ.

18/11/14 Προχωράει η προετοιμασία της νέας ιστοσελίδας

Προσωρινά στην παρακάτω διεύθυνση βρίσκεται η νέα Ιστοσελίδα του Λυκείου: http://lyk-thiras.kyk.sch.gr/school/ και αναμένεται ολοκληρωθεί (εκτός απροόπτου) μέχρι τις αρχές του 2015.

Η τελική της μορφή αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή: http://demo.wpzoom.com/?theme=academica

Ήδη οι μαθητές του Λυκείου, επισκέπτονται τη νέα σελίδα από το σπίτι για να κάνουν παρατηρήσεις αλλά και να διαπιστώσουν τη συμβατότητά της με φορητές συσκευές όπως, ταμπλέτες, κινητά τηλέφωνα κ.ά.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της νέας ιστοσελίδας θα είναι:

1) Πιο φιλική στους χρήστες, τους επισκέπτες και στις μηχανές αναζήτησης

2) Θα προσφέρει διαβαθμισμένη πρόσβαση στους χρήστες.

3) Θα είναι συμβατή με όλες σχεδόν τις φορητές συσκευές.

4) Θα είναι εύκολα αναβαθμίσιμη.

5) Θα προσφέρει δυνατότητα ελεγχόμενης προσθήκης σχολίων από τους επισκέπτες.

6) Θα μπορεί να μεταφραστεί σε ξένες γλώσσες.

7) Και πολλά άλλα.

14/11/14 Αναρτήθηκαν τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων 

Μπορείτε να τα δείτε εδώ: http://exams-repo.cti.gr/

13/11/14 Πρόσκληση για την εορτή της 17ης Νοεμβρίου

Φιλοπονία και μεράκι επιδεικνύουν οι μαθητές μας κατά τις πρόβες τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας θεατρική παράσταση προς τιμήν της επετείου του Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της σχολικής εορτής που διοργανώνεται  και παρουσιάζεται ως είθισται, τη 17η Νοεμβρίου. Οι μαθητές - τα μέλη της θεατρικής ομάδας θα αναπαραστήσουν επί σκηνής τη δημιουργία του δασκάλου του 33ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Μενεξέ Θωμά με τίτλο "Η πιο μεγάλη μέρα της ζωής μου". Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Μπελλώνειο Πολιστικό Κέντρο, τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου στις 10:30 π.μ. να απολαύσετε τους πρωταγωνιστές της ημέρας στη γιορτή της δημοκρατίας.

Οι υπεύθυνοι για τη διοργάνωση της γιορτής, οι καθηγήτριες φιλόλογοι: Μπούρα Αγγελική, Στεφάνου Χριστίνα.

05/11/14 Υπό ριζική αναβάθμιση η ιστοσελίδα μας

Στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται δοκιμές για την εγκατάσταση νέας πλατφόρμας CMS για τη διαχείριση λειτουργιών της ιστοσελίδας του σχολείου. Για αυτό το λόγο θα πραγματοποιούνται περιοδικές διακοπές της λειτουργίας της. Ευχαριστούμε για την κατανόηση!!

04/11/14 «Πραγματοποίηση τηλεδιασκέψεων της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»

Στις 27 Νοεμβρίου μια ιδιαίτερα σημαντική τηλεδιάσκεψη - ημερίδα θα πάρει μέρος στο σχολείο μας, με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο». Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους αξιωματικούς της υπηρεσίας, να αποστείλουν ερωτήσεις και να ενημερωθούν πως θα μπορούν να προστατεύονται από τους κινδύνους του διαδικτύου.

01/11/14 Μπήκε και ο Νοέμβρης

Ο Νοέμβριος, ή Νοέμβρης, ή Αεργίτης (ποντιακά), ή Βιέστ (Αρβανίτικα) είναι ο ενδέκατος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και έχει 30 ημέρες. Από την αρχαιότητα ακόμη διάφορα ιδιαίτερα εμφανή ουράνια αντικείμενα προειδοποιούσαν τους ανθρώπους σαν σημάδια των αλλαγών του καιρού. Πάρτε, για παράδειγμα, το πανέμορφο ανοιχτό αστρικό σμήνος των Πλειάδων, γνωστότερο στο λαό μας με την ονομασία Πούλια.   Συμβαίνει στα μέσα Νοεμβρίου, σημάδευε και σημαδεύει την περίοδο της έλευσης του κρύου και «προειδοποιούσε τους γεωργούς να σπεύσουν να ολοκληρώσουν την σπορά, αλλά και τους κτηνοτρόφους να κατηφορίσουν στα χημαδιά».

30/10/14 Συγκινητικές στιγμές κατά την εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

"Αειθαλή νιότη" χαρακτήρισε ο συνάδελφος κος Γαλαίος Γιώργος τη συνάδελφο (συνταξιούχο πλέον) κα Λεμονιά Μανωλέση στο αφιέρωμα έκπληξη που οργάνωσε το Λύκειο για την προσφορά της στα 30+ χρόνια στην εκπαίδευση. "Μητέρα όλων των παιδιών" τη χαρακτήρισε ο διευθυντής μας και πρότυπο τόσο ως καθηγήτρια αλλά και ως διευθύντρια αφού διετέλεσε και η ίδια για ένα μικρό χρονικό διάστημα σε αυτή τη θέση. Περισσότερα για τη γιορτή στην καρτέλα αναμένονται σύντομα στην καρτέλα Σχολικές Γιορτές.

27/10/14 Νέα Ενότητα "Διαύγεια".

Στη νέα αυτή ενότητα θα αναρτώνται αποφάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων αλλά και της διοίκησης που αφορούν σημαντικά θέματα του σχολείου. Η πρώτη ανάρτηση αφορά την «Απόφαση της επιτροπής αξιολόγησης προσφορών εκδρομής Γ Λυκείου». Αναμένεται σύντομα...

24/10/14 Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας.

Δράσεις, ομιλίες, συζητήσεις, παρουσιάσεις αλλά και εκδηλώσεις σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και την πρόληψη της παχυσαρκίας πραγματοποιούνται σήμερα στο σχολείο μας. Οι παραπάνω δραστηριότητες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικό Σχολείο". Το «Κοινωνικό Σχολείο» είναι ένα πολυθεματικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει εξειδικευμένα θέματα που μπορούν να επηρεάσουν θετικά μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς βελτιώνοντας βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα την υγεία τους και την ποιότητα ζωής τους. Σκοπός της Πράξης είναι η μέγιστη δυνατή διάχυση της παρεμβατικής αξίας των μηνυμάτων της επιμέρους θεματολογίας που εμπεριέχει.

23/10/14 Με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για την εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Πυρετωδώς και σε καθημερινό πλέον επίπεδο πραγματοποιούνται οι πρόβες των μαθητών για τη θεατρική παράσταση που θα ανεβάσουν τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου. Πιο συγκεκριμένα, θα παιχτούν 2 μονόπρακτα ("Χειμερινή Βοήθεια" - "Εξεύρεση Εργασίας"), από το έργο του Μπρεχτ: " Τρόμος και αθλιότητα του 3ου Ράιχ", σε σκηνοθεσία του καθηγητή τους κυρίου Χρηστοφορίδη Χρήστου. Χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα αξιέπαινο είναι το γεγονός ότι οι πολύωρες συναντήσεις γίνονται απογευματινές ώρες, εκτός του σχολικού ωραρίου.  Επιπλέον, μία ακόμα δοκιμαστική παρέλαση έκαναν σήμερα το πρωί τα παιδιά, "υπό" τη σφυρίχτρα και τη καθοδήγηση του γυμναστή τους κυρίου Αδάμ Χρήστου.

22/10/14 Όλα έτοιμα για την πενταήμερη(+) εκδρομή του σχολείου μας.

Στη μαγευτική Πράγα, πρωτεύουσα της Τσεχίας θα ταξιδέψει φέτος το σχολείο μας, στα πλαίσια της πενταήμερης εκδρομής που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Γ Λυκείου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν τη Γέφυρα του Καρόλου, να μελετήσουν το αστρονομικό ρολόι του Δημαρχείου, να ξεναγηθούν στο μεσαιωνικό Κάστρο (το μεγαλύτερο της Ευρώπης), να περιηγηθούν την Παλιά Πόλη, ένα πραγματικό ανοιχτό βιβλίο αρχιτεκτονικής και ιστορίας. Το πρόγραμμα επίσης θα περιλαμβάνει και επισκέψεις / ξεναγήσεις στην Εθνική Πινακοθήκη και το Εθνικό Μουσείο και πολλά άλλα. Σήμερα επίσης ορίστηκαν και οι καθηγητές που θα συνοδέψουν τους μαθητές στην εκδρομή. Αρχηγός της εκδρομής ορίστηκε η υποδιευθύντρια του Λυκείου κυρία Μωυσίδου Τερέζα, ενώ η ίδια με την εμπειρία της ανέλαβε και την πλήρη οργάνωση του ταξιδιού (αναζήτηση της καλύτερης προσφοράς από τα τουριστικά γραφεία, μεταβάσεις προς/από τους προορισμούς, ξεναγήσεις, καθημερινό πρόγραμμα, ασφάλεια των μαθητών, κτλ.). Τέλος, η διοίκηση του Σχολείου, απέστειλε αίτημα (εκτός από τη ΔΔΕ Κυκλάδων) και προς το Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο με σκοπό την παράταση της διάρκειας της εκδρομής κατά μία ημέρα λόγω των δυσκολιών μετάβασης εξαιτίας της νησιοτικότητας της περιοχής. Ευελπιστούμε ότι η Περιφέρεια θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα του σχολείου μας.

20/10/14 Ανακοίνωση σχετικά με τη Σχολική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Τη Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δωθούν τα αριστεία και βραβεία του σχολικού έτους 2013-2014. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διδασκόντων, μια έκπληξη αναμένεται να πάρει μέρος.... Νεότερα μετά το τέλος της εκδήλωσης με  φωτογραφικό υλικό αλλά και εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες. Μείνετε συντονισμένοι..


17/10/14 Αναρτήθηκε φωτογραφικό υλικό από την Αθλητική Ημέρα.

Για να δείτε τις φωτογραφίες. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Μαθητές σε δράση 2014-2015

16/10/14 Πρώτος περίπατος για το σχολικό έτος 2014-2015.

Την πρώτη εκδρομή πήγε φέτος το Λύκειο Θήρας στο χωριό του Καμαρίου. Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την ευκαρία να περπατήσουν δίπλα στην παραλία, να αθληθούν στις εγκαταστάσεις της περιοχής, να συζητήσουν πιο ελεύθερα αλλά και να χαλαρώσουν από την καθημερινότητά τους. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε μαθητή που απουσιάζει από το σχολικό περίπατο καταχωρίζονται απουσίες ισάριθμες με τις διδακτικές ώρες που προβλέπονται από το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.

13/10/14 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση σεισμού, ύστερα από επείγον έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας. Ικανοποίηση από την πλευρά της διοίκησης.

Χωρίς πανικό και  με απόλυτη ψυχραιμία, ακολουθώντας τις οδηγίες των καθηγητών τους, οι μαθητές βγήκαν στον προαύλιο χώρο σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης του σχολείου. Η άσκηση ξεκίνησε στις 10:10 π.μ. Στο τέλος της άσκησης ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν την κατάσταση, ενώ τόνισε πως σε κανονικές συνθήκες θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς διαδικασία με τη σημερινή. Στόχος της άσκησης ήταν η ανάπτυξη αντισεισμικής συνείδησης και συμπεριφοράς στους εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσω της διαρκούς ευαισθητοποίησης,ενημέρωσης και εκπαίδευσης. Αισιοδοξούμε ότι δε θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε πραγματική ανάγκη. Σίγουρα όμως πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

10/10/14 Καθολική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του νησιού στην επιμόρφωση.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Σαντορίνης, υπό την επίβλεψη της συμβούλου παιδαγωγικής καθοδήγησης κυρίας Δεληκάρη. Πρότυπα σχέδια διδασκαλίας παρουσιάστηκαν στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο και από καθηγητές του Λυκείου μας, ενώ, ο διευθυντής του Λυκείου σε συνεννόηση με το Δήμο Θήρας φρόντισαν στο διάλλειμμα να υπάρχει άφθονος καφές και διάφορες λιχουδιές για τους εκπαιδευτικούς. Η συμμετοχή ήταν καθολική. (Το κείμενο τελεί υπό διαμόρφωση...)

06/10/14 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο ΓΕΛ Θήρας οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικούς Αθλητισμού. 

Οι αθλητικές δραστηριότητες και οι συναφείς εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου.
Ο θεματικός άξονας «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» αγκαλιάστηκε στο σύνολο της από όλη την μαθητική κοινότητα. Πραγματοποιήθηκαν μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ οι εκδηλώσεις τελείωσαν με  συζήτηση και προβολή βίντεο-ταινιών με θέμα τον ρατσισμό, την βία, τον κοινωνικό αποκλεισμό, κ.ά.
Ο διευθυντής  του σχολείου, η κυρία Υποδιευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές-μαθήτριες του ΓΕΛ Θήρας, εμφανώς ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των δράσεων της 1ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικούς Αθλητισμού στο σχολείο τους, και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη φορά που θα θεσπιστεί αντίστοιχη αθλητική δράση. Αναμένεται φωτογραφικό υλικό σύντομα..

01/10/14 To Λύκειο Θήρας σας εύχεται καλό μήνα.

Ο Οκτώβριος ή Οκτώβρης, ή Οχτώβρης, η Τρυγομηνάς (νησιώτικα Αιγαίου και ποντιακά) ή Βροχάρης, επειδή το πιο σημαντικό δώρο του Οκτωβρίου στους γεωργούς είναι οι πολλές βροχές του. 

30/09/14 Ενημέρωση μαθητών και γονέων.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του Γενικού Λυκείου Θήρας στα πλαίσια της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου αποστέλλουν ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς κηδεμόνες των μαθητών. Επιπλέον, έπειτα από συνεδρίαση του Συλλόγου, ορίστηκαν οι Υπεύθυνοι Καθηγητές των Τμημάτων και οι Εκπαιδευτικοί του μαθήτος της Ερευνητικής Εργασίας (project).

29/09/14 Οδηγίες για την επιλογή του μαθήματος επιλογής Γ Λυκείου και ύλη πανελλαδικών εξετάσεων.

Στην καρτέλα μαθήματα ανακοινώθηκαν οι οδηγίες για τους μαθητές σχετικά με την επιλογή των μαθημάτων επιλογής της Γ Λυκείου. Επιπλέον αναρτήθηκε και το Φ.Ε.Κ. με την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων. 

25/09/14 Φωτογραφίες και ιστορικά στοιχεία.

Στο σύνδεσμο Το Σχολείο μας ξεκίνησε η ανάρτηση φωτογραφιών και ιστορικών στοιχείων του Λυκείου.

25/09/14 Ηλεκτρονική μορφή βιβλίων

Κατεβάστε σε ηλεκτρονική μορφή τα βιβλία: Α.Ε.Π.Π.  Εισαγωγή στις αρχές της επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

23/09/14 Εισαγωγή στις αρχές της Επιστήμης των Η/Υ

Προστέθηκε νέα υποενότητα, κάτω από την ενότητα Πληροφορική για το παραπάνω μάθημα. Περισσότερες πληροφορίες, ασκήσεις κτλ. οι μαθητές μπορούν να επισκέπονται το σύνδεσμο στα αριστερά.

11/09/14 Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014 - 2015.

Σήμερα Πέμπτη, τελέστηκε ο αγιασμός στο Λύκειο Θήρας από το Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ.κ. Επιφάνιο. Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Δήμαρχος Θήρας κος Ζώρζος Νικόλαος, η περιφεριακή σύμβουλος κα Λειβαδάρου Θεώνη μαζί με εκπροσώπους του Δήμου Θήρας. Εγκωμιαστικά τα σχόλια για τους μαθητές από το Μητροπολίτη μας. Περισσότερα εδώ.

10/09/14 Ωρολόγια Προγράμματα

Αναρτήθηκαν τα ωρολογία προγράμματα των τάξεων Α, Β και Γ Λυκείου για το σχολικό έτος 2014 - 2015. Περισσότερα στην καρτέλα Μαθήματα.

10/09/14 Ονόματα Αριστούχων Μαθητών 2013 - 2014

Αναρτήθηκαν τα ονόματα των αριστούχων μαθητών για το σχολικό έτος 2013 - 2014. Α Λυκείου, Β Λυκείου, Γ Λυκείου

09/09/14 Αγιασμός Νέας Σχολικής Χρονιάς.

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ.

03/09/14 Νέα Ενότητα με ονομασία "Τύπος"

Το σχολείο μας στα ΜΜΕ. Διαβάστε όλες τις ανακοινώσεις των τοπικών και όχι μόνο ΜΜΕ σχετικά με το Γενικό Λύκειο Θήρας.

02/09/14 Συνέντευξη του Διευθυντή στα Νέα Σαντορίνης

Μίνι συνέντευξη παραχώρησε ο διευθυντής του σχολείου μας κος Καραμολέγκος Μανώλης στα Νέα της Σαντορίνης σχετικά με τους επιτυχόντες μαθητές μας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Περισσότερα στην Ενότητα "Τύπος".


30/08/14 Πολλές επιτυχίες και φέτος στο Λύκειο Θήρας.

Για μια ακόμα χρονιά δεκάδες μαθητές του σχολείου μας πέτυχαν την είσοδό τους στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας. Συγχαρητήρια στα παιδιά για τα αποτελέσματα. Μπορείτε να δείτε τα ονόματα των επιτυχόντων μαθητών εδώ.

05/07/14 Θερινές Εφημερίες
Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014
Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014
Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014
Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014
Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014
Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014
Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

02/07/14 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις στο σχολείο μας
Χωρίς κανένα πρόβλημα προγματοποιήθηκαν τόσο οι ενδοσχολικές όσο και οι πανελλαδικές εξετετάσεις 2014 στο Λύκειο Θήρας. Η προετοιμασία ξεκίνησε 4 μήνες νωρίτερα, με δοκιμαστικές εκπομπές θεμάτων και συνεχή έλεγχο των πληροφοριακών συστημάτων με σκοπό την εξασφάλιση του αδιάβλητου και της απρόσκοπης λειτουργίας την ημέρα των εξετάσεων. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλά αποτελέσματα.
Κατασκευή - Συντήρηση της ιστοσελίδας:ο εκπαιδευτικός Γιώρης Χρήστος, Πτυχιούχος Πληροφορικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, MSc "Εκπαίδευση Ενηλίκων"...
Με την καθοριστική βοήθεια των μαθητών:....